آموزش ساده و عملی نگارش پیشینه تحقیق پایان نامه در 4 گام ژورنال هاب | porseshneshan

آموزش ساده و عملی نگارش پیشینه تحقیق پایان نامه در 4 گام ژورنال هاب | porseshneshan

از جمله فواید خواندن و مطالعه، راه‌های کسب مطالب از مراجع مختلف(اینترنت،کتاب،مقاله و …)،مسائل و مشکلات برای مطالعه، یادگیری موثر مهارت‌ها برای رسیدن به هدف و خیلی از مطالب دیگر که دوستان به سایت پرسشنامه پرسش نشان آنها اشاره نمودند. بررسی پیشینه تحقیق مبحث بسیار جالب و پر کاربردی است که اگر کمی بیشتر روی آن وقت بگذاریم روی روش تحقیقمان اثرات مثبتی خواهد داشت. هدف از نوشتن پیشینه تحقیق، که بخش مهمی از فصل دوم پایان نامه است، بیان تاریخچه و نتایج پژوهش‌های قبلی به طور خلاصه است.

  • در این بخش بایستی به بیان نتایج کلیدی که از مطالعه و بررسی تحقیقات پیشین دریافت کرده‌اید بپردازید و به اهمیت آنها تاکید کنید.
  • اطلاعات قسمت اول این فصل باید به قدری شفاف و واضح باشد که خواننده از اهمیت و ضرورت مساله آگاه شود بدون این­که مطالب قسمت دوم برایش تکراری باشد.
  • بدین صورت محقق با تکیه بر نظرات دیگران پژوهش خود را در آن موضوع آغاز می کند.
  • یکی از مراحل اصلی کسب مدرک کارشناسی ارشد و دکترا برای دانشجویان انجام دادن تحقیقاتی تحت عنوان پایان نامه است.

۱-نخست چکیده یا خلاصه مقاله یا گزارش مطالعه می‌شود تا لزوم مطالعه مقاله یا گزارش به صورت کامل روشن شود . همزمان با تهیه کتابشناسی منابع مورد استفاده، منابع منتخب را مورد بررسی انتقادی قرار دهید. برای مثال با رسیدن به منبعی مناسب در یک پایگاه اطلاعاتی حتما به کلیدواژه‌‌هایی که در آن پایگاه برای منبع مورد نظر شما ثبت شده است توجه کنید. در ابتدا از کلیدواژه‌های لاتینی که در هنگام جستجوی پیشینه در پایگاه‌‌های فارسی همراه با چکیده فارسی ارائه می‌شود استفاده کنید.

قالب مروری بر پیشینه تحقیق: APA، MLA و Chicago

در برخی از موارد، استاد میزان حجم لازم مطالب را تعیین می‌کند؛ با این حال باید دستورالعمل نگارش مقاله را با دقت بخوانید تا ببینید که چه میزان انتظار برای نگارش این بخش از شما وجود دارد. از ابتدای هزاره سوم با رشد سریع علم، میزان مطالعات و پژوهش‌های پیشین بسیار زیاد شده است. در همین راستا گاهی تمرکز بر علم‌سنجی است با این وجود بهتر است منابع معتبر علمی مانند ساینس دایرکت، امرالد، اشپرینگر و وب‌آو ساینس هدف قرار گیرند. همچنین با مراجعه به فهرست منابع کتاب‌های مرتبط با موضوع مورد بررسی، می‌توانید از مطالعات متعدد قبلی در این موضوع آگاه شوید. شما می‌توانید به بررسی تئوری‌ها، مدل‌ها و نکات کلیدی مختلف در تحقیقات مختلف بپردازید. شما ممکن است با برخی از نظریه‌ها مخالفت کنید و یا از ترکیب چند نظریه برای شکل دهی ساختار تحقیق خود استفاده کنید.

در این بخش بایستی به بیان نتایج کلیدی که از مطالعه و بررسی تحقیقات پیشین دریافت کرده‌اید بپردازید و به اهمیت آنها تاکید کنید. یک پیشینه تحقیق مناسب باعث می شود که دانش محقق در مورد موضوع مورد پژوهش را زیاد می کند. به پژوهشگر کمک می کند که زمان کمتری صرف روش شناسی در مورد پروژه کند و او را با معایب و مزایای روش های مختلف آشنا می کند. در این مرحله، با توجه به منابع مورد استفاده، فهرست کاملی از منابع مورد استفاده، با در نظر گرفتن ضوابط کتاب شناسی مرسوم، تهیه می شود. باید توجه داشت که تا کنون در ایران ضوابط تدوین کتاب شناسی به صورت «معیار ملی»، صورت نگرفته است. برای جلوگیری از اتلاق وقت بهتر هست در هنگام خواندن متون موجود، در ابتدا چکیده آن ها را مطالعه کنید، تا متوجه شوید کدام یک از آن ها با موضوع شما ارتباط بیشتری دارند.

نحوه نوشتن فصل دوم پایان نامه – مبانی نظری و پیشینه تحقیق